fredag 14 oktober 2016

Medlemsmöte och Visningsresa 11-12 oktober

Den här veckan har både innehållit ett medlemsmöte och en visningsresa till Scandic i Stockholm....

Medlemsmöte Aronsborg, Bålsta 11 oktober

En liten men glad skara medlemmar åkte på tisdagskvällen till Aronsborgs konferens i Bålsta där vi visades runt i anläggningen. Anläggningen är större än man kan tro med konferenslokaler i alla storlekar, pool och SPA, 190 dubbelrum och t o m en nattclub! Förutom detta fanns ett chokolateri, ett gigantiskt kök för matlagningsgrupper samt matsalar i olika storlekar med tillhörande vinterträdgård. Vackert!

Mötet var kort och innehållsrikt. Vi avhandlade i rask takt de olika punkterna:

  • Avgifter
  • Steam Hotel
  • Hemsida
  • Jubiléum
  • Julgåva från föreningen till ett välgörande ändamål
  • Kommande aktiviteter
Medlemmarna kommer att få ett utsänt protokoll när det är justerat.

Mysig middag avslutade kvällen, hemma i Västerås runt 22-tiden.


Visningsresa Scandic, 12 oktober

Vi var 17 medlemmar den här eftermiddagen samlade utanför Scandic hotell för bussavresa klockan 14.30. Vi fick en goodie-bag med lite smått och gott som färdkost så att vi damer inte skulle svälta och sen så fick vi delta i ett lotteri där vi vann hotellfrukostar och biljetter till en VM-kvalmatch nästa år för två personer. Grattis Eva Wretström!! (Och ni andra som vann frukostar).

Britta Alsterfors från Scandic Västerås var med på resan och när vi närmade oss Stockholm så gav hon oss bra bakgrundsinformation till varför Scandic byggt om hotellen vi skulle komma att se och med vilken tanke.

Att besöka hotellen tyckte jag var en riktig höjdare och översteg mina förväntningar. Vi började med "Haymarket by Scandic" byggt i det gamla PUB-varuhuset och inrett i 20-talsstil för att hedra den gamla varuhusgrundaren men också med tanke på en viss Greta Gustafsson som inledde sin karriär med att sälja hattar där, som 20-åring.

Som ett tillägg till mitt intryck av Haymarkethotellet kändes det lite som att kliva in i en Titanicvestibul och i en annan tid när vi klev innanför dörrarna...kristallkronor, svängda trappor, jazzorkester.....ståpäls.

Det andra hotellet hette Scandic Continental och är alltså det gamla Scandichotellet vid Centralstationen som rivits och byggts upp igen. Det här är andra gången man genomför en rivning och återuppbyggnad. Första gången var när tunnelbanorna byggdes på 50-talet och nu igen då man ska bygga en ny Stockholmsbana som bl a ska transportera gäster och andra resenärer till Arlanda på 20 minuter enkel väg!

De har varit verkligt fiffiga när de byggde hotellet då de ser till att en rulltrappa leder direkt ner till Centralstationen.

Nu kommer jag inte ihåg vilket hotell som hade takterrasser, kanske var det Hötorgshotellet, men fint var det.

Vi bjöds på en väl tilltagen mingelbuffé med valfri dryck innan vi åkte vidare till Vasateatern som presenterades som en del av Stockholm Grand Central. Teatern har blivit fullständigt renoverad och erbjuder nu unika konferensmöjligheter. Där väntade lite bubbel och sen Joe Laberos genrep inför sin premiär i dagarna.

Supertrevlig kväll! Hemma i Västerås runt 23.30.






 









Inga kommentarer: