Julen är den perfekta tiden för alla oss som älskar godis och choklad. Så nu är det bara att frossa. Kanske ska vi ägna helgen åt att göra godis och baka så här kommer ett recept på lite gott.Chokladkola med muscovadoråsocker 40 stycken
Ingredienser
100 g smör eller margarin
1/2 dl kakao
2 dl vispgrädde
3 dl Dansukker Mörkt Muscovadoråsocker
1 dl Dansukker Cane Syrup
2 msk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade
100 g mörk choklad
Blanda alla ingredienser i en kastrull med tjock botten och koka upp. Låt sjuda under omröring då och då till temperaturen är 125 grader. Enklast är att använda en hushållstermometer annars kan man testa att droppa lite av kolasmeten i ett glas kallt vatten, bildar den en rund halvmjuk kola så är den klar. Det tar ca 30-40 minuter innan den når rätt temperatur.
Häll ut kolasmeten i en bakplåtsförsedd form och låt stelna. Skär kolan i lagom stora bitar. Smält chokladen över vattenbad och doppa varje bit i chokladen. Ställ på galler för att stelna. Slå in kolan i snyggt papper om så önskas.
Ha en bra helg!
Maria
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar