tisdag 31 maj 2016

Våravslutning 30 maj


I riktig högsommarvärme och  sommarfina färger åkte vi iväg till Ängsö slott för föreningens våravslutning. Vädergudarna var verkligen med oss efter att ha gett oss ett par veckors majkyla och den värmen höll i sig hela kvällen.

När vi kommit fram samlades vi efter en stund för att inta en härlig somrig buffé utomhus framför slottet. Vi var många anmälda, medlemmar och senioritor, ca 35 stycken, vilket var jätteroligt.

Kvällens värdinna, Kajsa Westermark, berättade lite om slottets historia. Slottet är riktigt gammalt, det omnämns för första gången på 1100-talet. Sedan dess har ägandet varierat under århundrandena, och diverse tillbyggnader gjorts.

Det finns en hel del spökhistorier om Ängsö slott och dess innevånare under åren; Fru Brita Bååt som sägs ha varit ond och styvsint och fick betala ett högt pris för det. Agnes från Målhammar som blev bortrövad och Anders Luxemburg, en puckelryggig hovnarr under Karl den XIIs tid. Läskigt med Johan Sigismund Sparre som vann den berömda Engsökedjan i tärningspel med djävulen.

Lagom uppmjukade av dessa historier följde en spökvandring på egen hand då vi gick runt i slottets vackra rum. Ett tu tre stod där ett spöke som skrämde oss halvt från vettet! Duktiga skådespelare som roade oss med diverse upptåg men hade svårt att fastna på film...

Rätt som det var så var kvällen slut men vi fick lite tid att mingla i väntan på buss och hemfärd.

Tack alla för att ni bidrog till att våravslutningen blev så lyckad!

Hälsningar Styrelsen
genom Gene







Foto; Gunilla Skrufve Håkansson, Anette Nordh Svedberg, Marie Holmberg, Monika Koerfer och Gene Liljegren



Inga kommentarer: