söndag 22 oktober 2017

Våravslutning 31 maj samt Fula-hus-vandring 24 augusti 2017

31 maj 2017

Stor uppslutning utanför Turistbyrån en vacker vårkväll i maj. Förväntansfulla väntade vi där på guiden Niklas Ulfvebrand som skulle guida oss runt.

Tyvärr så blev det från början en besvikelse då Niklas dubbelbokat sig och vi då stod där utan den aktivitet vi alla sett fram emot.

Lite plåster på såren blev det att vi var välkomna till Lobbybaren på en fördrink och tilltugg före vår middag på Bellmans.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



24 augusti 2017

Nu skulle äntligen vår Fula-hus-promenad bli av. Vädret var inte alls lika vackert som i våras, det började regna mer och mer faktiskt, men Niklas inlevelsefulla och intressanta berättelser kring våra mest kända byggnader i södra delen av stan, fick oss att glömma väder och vind.

Inlägget i VLT som följer:



Torsdagen den 24 augusti träffades Västerås Sekreterarförening för att ta del av en ”Fula-hus”-tur i centrala Västerås. Vår ciceron, historikern Niklas Ulfvebrand, berättade med stor inlevelse och kunskap om några utav Västerås mest betydande byggnader och dess historia. Ottar, Nore och Melker t ex, speglar olika epoker i ASEAs och Västerås expansion och utveckling. Vårt fantastiska Stadshus – uppfört i en tid av framtidsoptimism och folkhemsbygge. Ett 1950-tal då den offentliga konsten gavs stort utrymme vid uppförandet av nya byggnader och konst- och byggnadsmiljöns betydelse för människan förstods."

Foto: Irene Hagström

Inga kommentarer: